Zaječarska dušegupka na Insajer TV (VIDEO)

Prva epizoda dokumentarnog ekološkog serijala “Pogledaj oko sebe” – Zaječarska dušegupka, premijerno je prikazana 1. jula na Insajder TV. Ovaj dokumentarni serijal koji se bavi zagađenjem voda, vazduha i zemljišta u Timočkoj Krajini, proizveden je u okviru projekta „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“ koji finansira Evropska unija, a realizuju Udruženje „Za česme“, […]

Prva epizoda dokumentarnog ekološkog serijala “Pogledaj oko sebe” – Zaječarska dušegupka, premijerno je prikazana 1. jula na Insajder TV.
Ovaj dokumentarni serijal koji se bavi zagađenjem voda, vazduha i zemljišta u Timočkoj Krajini, proizveden je u okviru projekta „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“ koji finansira Evropska unija, a realizuju Udruženje „Za česme“, Društvo mladih istraživača Bor, „Dečiji centar“ Zaječar i Građanska čitaonica „Evropa“ Bor.
U želji da nadogradi dokumentarne priče  iz serijala i učini ih aktuelnim u celoj Srbiji, na Insajder TV-u je produciran ciklus studijskih emisija pod nazivom “Pogledaj oko sebe”, u okviru kojeg je, nakon emitovanja emisije iz dokumentarnog serijala, usledio razgovor sa gostima u studiju.
Tema prve emisije bila je ekstremno zagađenje vazduha u Zaječaru. Sa gostom Dejanom Lekićem, jednim od osnivača Nacionalne ekološke asocijacije (NEA) i osnivačem portala Ekstremna ekologija (xEco – Extreme Ecology), tvorcem desktop i mobilnih aplikacija xEco Vazduh, xEco Polen i xEco Odžak, razgovarala Tamara Pupovac.