Vedro nebo nad Borom na Insajder TV (VIDEO)

Treća epizoda dokumentarnog ekološkog serijala “Pogledaj oko sebe” – Vedro nebo nad Borom,  prikazana je  5. jula na Insajder TV. Ovaj dokumentarni serijal koji se bavi zagađenjem voda, vazduha i zemljišta u Timočkoj Krajini, proizveden je u okviru projekta „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“ koji finansira Evropska unija, a realizuju Udruženje „Za […]

Treća epizoda dokumentarnog ekološkog serijala “Pogledaj oko sebe” – Vedro nebo nad Borom,  prikazana je  5. jula na Insajder TV.
Ovaj dokumentarni serijal koji se bavi zagađenjem voda, vazduha i zemljišta u Timočkoj Krajini, proizveden je u okviru projekta „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“ koji finansira Evropska unija, a realizuju Udruženje „Za česme“, Društvo mladih istraživača Bor, „Dečiji centar“ Zaječar i Građanska čitaonica „Evropa“ Bor.
U želji da nadogradi dokumentarne priče  iz serijala i učini ih aktuelnim u celoj Srbiji, na Insajder TV-u je produciran ciklus studijskih emisija pod nazivom “Pogledaj oko sebe”, u okviru kojeg je, nakon emitovanja emisije iz dokumentarnog serijala, usledio razgovor sa gostima u studiju.
Tema treća emisije bila je zagađenje vazduha u Boru i tom prilom je emitovan i katak animirani film “Sivi dani” u produkciji udruženja “Za česme”. Sa gošćom Marijom Sebić, sociološkinjom i aktivistkinjom,  razgovarala Tamara Pupovac.