Srednjoškolci iz Bora i Zaječara posetili Borsku reku i Rgotsko jezero u okviru ekološke radionice (VIDEO)

Prva od pet ovogodišnjih ekoloških radionica za mlade realizovana je u okviru projekta „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“ koji finansira EU, a realizuju Udruženje „Za česme“ i partnerske organizacije iz Bora i Zaječara. Mladi su u Dečijem centru u Zaječaru, imali priliku da razgovaraju o ekološkim temama, a onda su na Vražogrnačkom […]

Prva od pet ovogodišnjih ekoloških radionica za mlade realizovana je u okviru projekta „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“ koji finansira EU, a realizuju Udruženje „Za česme“ i partnerske organizacije iz Bora i Zaječara. Mladi su u Dečijem centru u Zaječaru, imali priliku da razgovaraju o ekološkim temama, a onda su na Vražogrnačkom mostu u Borskoj reci mogli da vide posledice zagađenja od rudarenja, kao i lepote Rgotskog jezera koje je i dalje zvanično rudarski kop kvarcnog peska, jer nije obavljena njegova rekultivacija.

Ova vest je proizvedena u okviru projekta „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“ koji finansira Evropska unija, a realizuju Udruženje „Za česme“, Društvo mladih istraživača Bor, Građanska čitaonica „Evropa“ Bor i „Dečiji centar“ Zaječar. Sadržaj teksta je isključiva odgovornost navedenih udruženja i nužno ne odražava stavove Evropske unije.