“Ropac reke Timok” i “Rušenje Starice” na Insajder TV (VIDEO)

Četvrta epizoda dokumentarnog ekološkog serijala “Pogledaj oko sebe” –  Ropac reke Timok i Rušenje Starice,  prikazana je  8. jula na Insajder TV. Ovaj dokumentarni serijal koji se bavi zagađenjem voda, vazduha i zemljišta u Timočkoj Krajini, proizveden je u okviru projekta „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“ koji finansira Evropska unija, a realizuju […]

Četvrta epizoda dokumentarnog ekološkog serijala “Pogledaj oko sebe” –  Ropac reke Timok i Rušenje Starice,  prikazana je  8. jula na Insajder TV.

Ovaj dokumentarni serijal koji se bavi zagađenjem voda, vazduha i zemljišta u Timočkoj Krajini, proizveden je u okviru projekta „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“ koji finansira Evropska unija, a realizuju Udruženje „Za česme“, Društvo mladih istraživača Bor, „Dečiji centar“ Zaječar i Građanska čitaonica „Evropa“ Bor.

U želji da nadogradi dokumentarne priče  iz serijala i učini ih aktuelnim u celoj Srbiji, na Insajder TV-u je produciran ciklus studijskih emisija pod nazivom “Pogledaj oko sebe”, u okviru kojeg je, nakon emitovanja emisije iz dokumentarnog serijala, usledio razgovor sa gostima u studiju.

Teme četvrte emisije bile su zagađenje reke Timok  i rušenje Starice. Sa gostima Branislavom Božovićem, geologom, članom Nacionalne ekološke asocijacije (NEA) i   Mladenom Vladićem, ekološkim aktivistom i članom GG “Nu Dau” (Ne dam) razgovarala Tamara Pupovac.