Pred Osnovnim sudom u Boru odloženo suđenje kompaniji Ziđin za krivično delo zagađenje životne sredine (VIDEO)

U Osnovnom sudu u Boru, danas je odloženo suđenje protiv okrivljenih – kompanije Ziđin Cooper Bor i odgovornog lica, po optužnom aktu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru. Sudija Milanka Stojanović odložila je glavni pretres za 21. februar 2023. zbog toga što je sudu predočen dopis kompanije u kome se predstavnik okrivljenog upućuje danas na službeni […]

U Osnovnom sudu u Boru, danas je odloženo suđenje protiv okrivljenih – kompanije Ziđin Cooper Bor i odgovornog lica, po optužnom aktu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru. Sudija Milanka Stojanović odložila je glavni pretres za 21. februar 2023. zbog toga što je sudu predočen dopis kompanije u kome se predstavnik okrivljenog upućuje danas na službeni put. Za današnje suđenje bila je zainteresovana i javnost, a ovaj postupak prate i ekološka udruženja u Boru i Zaječaru u okviru projekta “Ekološki odgovor u Timočkoj krajini” koji finansira EU.

 

Ovaj medijski sadržaj je proizveden u okviru projekta “Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini” koji finansira Evropska unija, a realizuju Udruženje “Za česme”, Društvo mladih istraživača Bor, Građanska čitaonica “Evropa” Bor i “Dečiji centar” Zaječar. Sadržaj teksta je isključiva odgovornost navedenih udruženja i ni u kom slučaju ne odražava stavove Evropske unije.

Preuzeto sa: Zamedia.