Potekla voda na dve česme u naselju Ključ 3 (VIDEO)

Nastavljajući priču o presušenim česmama i nelegalno izgrađenom bunaru, ekipa “Za medije” otkrila je danas u naselju Ključ 3, napušteni objekat sa vodovodnim instalacijama. Nakon što je otvoren jedan od ventila voda na okolnim česmama je potekla. Nadležni organi treba da utvrde da li su česme presušile pre zatvaranja ventila ili je ventil neko zatvorio […]

Nastavljajući priču o presušenim česmama i nelegalno izgrađenom bunaru, ekipa “Za medije” otkrila je danas u naselju Ključ 3, napušteni objekat sa vodovodnim instalacijama. Nakon što je otvoren jedan od ventila voda na okolnim česmama je potekla. Nadležni organi treba da utvrde da li su česme presušile pre zatvaranja ventila ili je ventil neko zatvorio nakon što su česme presušile zbog uticaja nelegalno izgrađenog bunara koji je udaljen samo nekoliko stotina metara.

Ovaj medijski sadržaj je proizveden u okviru projekta “Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini” koji finansira Evropska unija, a realizuju Udruženje “Za česme”, Društvo mladih istraživača Bor, Građanska čitaonica “Evropa” Bor i “Dečiji centar” Zaječar. Sadržaj teksta je isključiva odgovornost navedenih udruženja i ni u kom slučaju ne odražava stavove Evropske unije.

Preuzeto sa: Zamedia.