Inkluzivna dečija predstava “Pokloni udah” je u pripremi i premijerno će biti izvedena na festivalskoj večeri u Boru 29.08.2022. godine.

Prikaz predstave “Zamislite svet u kome ne možemo da živimo bez maski a da oni koji zagađuju okolinu dišu neki posebni, filtrirani vazduh.”,jedna je od rečenica kojima glumci u predstavi ”Pokloni udah” izražavaju svoje strahove o budućnosti koja nas čeka, budućnosti koja je počela mnogo pre no što je problem postao dovoljno vidljiv. Scenario je […]

Prikaz predstave

“Zamislite svet u kome ne možemo da živimo bez maski a da oni koji zagađuju okolinu dišu neki posebni, filtrirani vazduh.”,jedna je od rečenica kojima glumci u predstavi ”Pokloni udah” izražavaju svoje strahove o budućnosti koja nas čeka, budućnosti koja je počela mnogo pre no što je problem postao dovoljno vidljiv.

Scenario je nastao kao rezultat kreativnih radionica članova Dečijeg centra i Udruženja ”L-DOWN”. Jesmo li dovoljno ekološki savesni i svesni? Da li je pitanje egzistencije bitnije od čistog vazduha? Ovo su samo neka od pitanja na koja osamnaestoro glumaca pokušava da nađe odgovore. Budućnost u kojoj vazduh kupujemo ujedno je i budućnost u kojoj smo sve dalji od čovečnosti, empatije… Mi verujemo da je rešenje u rečima pesme koju pevamo u predstavi, ”Hajde svete od početka, budi opet beba”. Koji su to životni prioriteti preovladali u 21.veku, zar je moguće da čovek nije svestan da upravo on uzrokuje šesto masovno izumiranje živog sveta na planeti? Razvijajući kritičko promišljanje ova multimedijalna predstava obraća se gledaocima od 7-107 godina, stoga ”Idemo svi u jedan dah – Pokloni udah- humanost će spasiti svet”.